Doğru Hidrolik Silindir Nasıl Seçilir?
Hidrolik silindir, bir yükü hareket ettirmek için, hidrolik sistem tarafından üretilen basıncı kullanan günümüzün en önemli hidrolik icatlarından birisidir. Birçok farklı alanda ve sistemde kullanılan hidrolik sistemler çeşitli isimlerde alsalarda, ihtiyacımız olan hidrolik silindiri seçerken dikkatlice düşünmemiz ve bazı soruları sormamız gerekmektedir. Bu yazımızda işleriniz için tercih edeceğiniz hidrolik silindiri kolaylıkla bulmanıza yardımcı olacak bilgileri vermeye çalışacağız, eğer bu işi sizin yerinize yapmamızı istiyorsanız, size bir telefon kadar yakınız. Özel üretim hidrolik silindirlerimizi ve deneyimli mühendislerimizle tanışmak için sitemizi inceleyebilir ve iletişim kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. Ama şimdi detayları bilme zamanı…
Sistemimiz için gerekli olan hidrolik silindiri seçmek için aşağıdaki soruları sormak güzel bir başlangıç olacaktır, bu sorular;
Silindir ne amaçla kullanılacak?
Silindirler çok yönlü ürünlerdir. Sadece kaldırma veya kriko için değil, aynı zamanda çekme, bastırma, tutma, indirme ve kenetleme için de kullanılırlar. Gerçekleştirmek için bir silindire ihtiyacınız olan uygulamayı bilmek, doğru kararı vermek için ilk önemli adımınızdır.
Silindir nerede kullanılacak?
Hidrolik silindirler sayısız uygulama için kullanılmaktadır. Pek çok şantiye, ister aşırı sıcak olsun, isterse bir şantiyenin zorlu koşulları olsun, çok çeşitli çalışma koşulları içerir. Nitrokarbürize yüzey işlemine sahip silindirler, korozyona karşı daha fazla koruma sağlar. Bu, onları çok daha dayanıklı ve zorlu ortamlar için ideal hale getirir.
Ne kadar alana ihtiyaç var?
Silindiriniz için ne kadar yeriniz olduğu sorusu önemli bir sorudur. Yalnızca 12,7 cm (5 inç) olan bir alan için daraltılmış yüksekliği 16,5 cm (6,5 inç) olan bir silindir seçmezsiniz. Kapalı alanlardaki işler için özel olarak tasarlanmış silindirler vardır. Bunlar düşük yükseklikli silindirler veya yassı silindirler adıyla anılır.
Hangi vuruş gereklidir?
Maksimum çökme yüksekliği ile ilgili olarak, gerekli olan strok uzunluğudur. Strok, silindirin tamamen uzatılmış yüksekliği ile tamamen geri çekilmiş yüksekliği arasındaki fark olarak tanımlanır. Piston, pistonunun üstü ile durdurma halkasının altı arasındaki mesafedir. Ekstra strok gerektiren işler için alçak versiyonları da dahil olmak üzere teleskopik hidrolik silindirler mevcuttur. Strok, silindirin yükünüzü ne kadar kaldıracağını, iteceğini, çekeceğini veya hareket ettireceğini belirler. Bir silindirin strokunu değerlendirirken, maksimum strokun %80’i içinde kalmalısınız. Bu, daha iyi stabilite ve yan yükten kaynaklanan hasarın sağlanmasına yardımcı olur.
Ne kadar doğruluk ve kontrol gerekiyor?
Hidrolik silindirler, tek etkili ve çift etkili konfigürasyonlarda mevcuttur. Tek etkili bir silindir, pistonu uzatmak için hidrolik basınç ve orijinal konumuna geri getirmek için bir geri dönüş yayı kullanır. Çift etkili silindir, pistonu hem kaldırmak hem de indirmek için hidrolik kuvvet kullanır. Bu, çok daha fazla kontrol ve hassasiyet sağlar.
Yük tutma gerekli mi?
Siz işinizi yaparken yükünüzün yerinde tutulması gerekiyorsa, yük tutma özelliğine sahip bir silindir güvenli bir seçimdir. Yükünüzü tutan silindirler, zaman alan beşikleme sürecini ortadan kaldırır. Yük tutma için kullanılabilecek iki farklı silindir tipi vardır. Mekanik destek kullanan kilit somunlu silindirler ve çek valfli silindirler.
Yük ne kadar ağır?
Her hidrolik silindir belirli bir kapasiteyi kaldıracak şekilde yapılmıştır. “Temel” seçenekleriniz olan genel amaçlı tasarımlar ve 1000 tona kadar kapasiteye sahip yüksek tonajlı silindirler bulunmaktadır. Silindir stroku gibi, %80 kuralı da tonaj için geçerlidir. Üreticiler her zaman maksimum ağırlık kapasitelerini güvenli bir sınır olarak listeler. Bununla birlikte, silindirlerle ilgili iyi uygulama, kullanıcıları üretici sınırının yalnızca %80’ine gitmeye teşvik eder.
Çelik veya Alüminyum Silindirler?
Düzenli kullanım için bir silindir arıyorsanız, uzun süre dayanacak şekilde üretilmiş bir silindire ihtiyacınız olacaktır. Çelik silindirler, doğal olarak alüminyum muadillerinden daha güçlüdür. Bununla birlikte, ağırlık bir sorunsa, alüminyum silindirler de sağlamdır ve bir kişinin kaldırması, taşıması ve yeniden konumlandırması çok daha kolaydır.
Uygulama montaj gerektiriyor mu?
Bazı işler ekstra stabiliteye veya hassas silindir konumlandırmaya ihtiyaç duyar. İşiniz bu kategoriye giriyorsa, ya montaj deliklerine ya da manşon dişlerine sahip bir hidrolik silindire ihtiyacınız olacaktır. Montaj delikleri, silindir tabanının altında bulunur ve bir taban plakasına takılabilir.
Kaç kaldırma noktası gereklidir?
Birçok büyük asansör için birden fazla silindire ihtiyacınız olabilir. Bu durumda, uygun yağ kapasitesine sahip bir pompa seçmeniz gerekecektir. Senkronize bir kaldırma sistemi de düşünebilirsiniz . Senkronize bir kaldırma sistemi, yükünüzün ağırlığının eşit olarak dağılmasını sağlar.
Çekmek kadar itmek için de ihtiyacım var mı?
Bir içi boş piston hidrolik silindir tasarımı hem de çekme ve itme kuvvetleri sağlar. Bu, uygun sabitleme çubuklarının takılması için dişli bir yaka sayesinde elde edilir. Hidrolik silindir itme ve çekme kuvvetleri hakkında hesaplamaya ihtiyacınız var ise sizin için hazırlamış olduğumuz, hidrolik silindir kuvvet hesabı formunu kullanabilirsiniz.
Sele ile temas noktası ne seviyede olacak?
Birçok kaldırma projesinde, sele ve yük arasında yeterli teması sağlamak bazen zordur. Bu olduğunda, silindirin yandan yükleme nedeniyle hasar görme riski vardır – genellikle kullanıcı bunun tamamen farkında olmadan. Tilt Semerler kullanılarak daha büyük bir temas alanı elde edilebilir . Bunlar, geniş bir silindir yelpazesi ile çalışmak üzere belirtilebilecek ve silindirlerin ömrünün uzamasına yardımcı olabilecek bir seçenektir.
Hangi hidrolik basınca ihtiyacınız var?
Tamam, yukarıdaki soruları yanıtladınız ve aklınızda bir silindir var. Tebrikler! Ancak son seçiminizi yapmadan önce pompanızdan gelen hidrolik basıncın yeterli olup olmayacağını kontrol etmeyi unutmayınız. Bir yükseltmeye ihtiyacınız varsa, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok harika pompa var. Örneğin, yüksekte çalışma için eklenti manuel, elektrik, pil, hava üstü hidrolik ve hafif modeller.
Özet
Silindir ararken bunları aklınızda bulundurun ve uygulamanız için en iyi seçeneği bulacaksınız. Doğru silindiri nasıl seçeceğiniz konusunda daha fazla sorunuz varsa, buradan bizimle kolayca iletişime geçebilirsiniz.
İşte özetlemek için güzel bir kontrol listesi;
- Silindir nasıl kullanılacak?
- Silindir nerede kullanılıyor?
- Ne kadar alana ihtiyaç var?
- Hangi vuruş gereklidir?
- Ne kadar doğruluk ve kontrol gerekiyor?
- Yük tutma gerekli mi?
- Yük ne kadar ağır?
- Çelik veya Alüminyum Silindirler?
- Uygulama montaj gerektiriyor mu?
- Kaç kaldırma noktası gereklidir?
- Hem itmesi hem de çekmesi gerekecek mi?
- Sele ile temas noktası ne seviyede?
- Hangi hidrolik basınca ihtiyacınız var?